• Suomalainen luonnonkosmetiikan verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 69 € tilauksiin
  • Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
  • Suomalainen luonnonkosmetiikan verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 69 € tilauksiin
  • Nopea toimitus 1-3 arkipäivää

News Detail

Fushin uskomaton E-vitamiiniöljy

Fushin uskomaton E-vitamiiniöljy

E-vitamiiniöljyn hyödyt pähkinänkuoressa:

  • Silottaa karheaa, kuivaa ja halkeilevaa ihoa voitelemalla ihosoluja ja tukemalla ihosolujen uusiutumista
  • Antioksidanttinen öljy sopii myös hiusten sekä hiuspohjan hoitoon ja suojaamiseen ympäristön vaikutuksilta ja happiradikaaleilta
  • E-vitamiiniöljyn antioksidantit neutraloivat happiradikaaleja ja suojaavat ihoa tehokkaasti vanhenemiselta.
  • Öljy kosteuttaa ihoa ja tekee siitä joustavamman sekä hillitsee tulehdusta.
  • Auttaa vaalentamaan pigmenttiläiskiä ja tummuneita arpia sekä estää niiden muodostumista.

 

 

E-vitamiiniöljy ihonhoidossa - hoitaa arpia tehokkaasti

 

Iho on kehomme suurin elin, joka suojaa elimistöämme, on tärkeä osa tuntoaistia ja auttaa ylläpitämään kehon homeostaasia. Iho on myös uusiutuva elin, mikä tarkoittaa, että iholle on tärkeä antaa riittävästi sen tarvitsemia vitamiineja ja mineraaleja.

 

E-vitamiini on yksi tärkeimmistä ihon vitamiineista – se osallistuu ihon uusiutumisprosessiin ja auttaa myös ihoa säilyttämään kosteustasapainon sekä kimmoisuuden. E-vitamiiniöljyllä voit suojata ihosoluja vapailta radikaaleilta, jotta ne voivat toimia optimaalisesti. Tällöin iho voi korjata itseään ja hoitaa kehoa suojaavaa tehtäväänsä.

 

E-vitamiiniöljy on erittäin hyödyllinen myös arpien hoidossa, sillä se nopeuttaa ihon paranemista ja estää arpia kovettumasta. Sitomalla kosteutta ihoon ja vahvistamalla ihon suojamekanismia E-vitamiiniöljy pitää arpikudoksen joustavana. E-vitamiinilla on huomattu olevan myös sidekudoksen kollageeninmuodostusta edistävä vaikutus. Kollageeni auttaa ihoa pysymään sileämpänä ja joustavampana, jolloin myös arpikudos silottuu ja pehmenee. Koska E-vitamiini uudistaa ihoa ja hillitsee tulehdusta, sillä on arpien syntymistä estävä vaikutus ja toki se hoitaa myös vanhoja arpia.

 

Suosittelemme levittämään E-vitamiiniöljyä 2-3 kertaa päivässä ehkäisemään ja hoitamaan vanhoja arpia.

Voit käyttää öljyä moniin erilaisiin iho-ongelmiin, kuten pigmenttiläiskiin, finneihin, ihottumiin, raskausarpiin ja muihin arpiin. Voit myös tehdä öljyllä kasvoille syväkosteuttavan anti-age-hieronnan, jos ihosi on hyvin kuiva tai haluat estää ihon ennenaikaista ikääntymistä. Levitä öljy tällöin hieman kostealle iholle ja hiero, kunnes se on imeytynyt. Voit myös halutessasi sekoittaa öljyä hieman kasvovoiteesi tai kasvoseerumisi sekaan.

 

 

Miksi on tärkeää, että E-vitamiiniöljy on 100 % luonnollinen? 

 

Korkealaatuinen E-vitamiiniöljy on aina puhdasta, luomulaatuista ja kasvipohjaista. Jos todella haluat valjastaa E-vitamiinin hyödyt ihonhoitoon, on viisainta käyttää luonnollista E-vitamiinia, joka on peräisin luomulaatuisista kasveista (ei geenimanipuloiduista oliiveista tai soijasta). Synteettistä E-vitamiinia usein suositaan, koska se on halvempaa, mutta sillä ei ole yhtä tehokkaita vaikutuksia ihoon, kuin luonnollisella E-vitamiinilla. On tutkittu, että synteettisen E-vitamiinin bioaktiivisuus on vain 2 % luonnollisen E-vitamiinin bioaktiivisuuteen verrattuna. Kun ostat E-vitamiiniöljyä, tarkista, että E-vitamiini on luonnollista d- tai a-tokoferolia, koska iho hyötyy niistä eniten. E-vitamiinipitoisuuden olisi hyvä olla 2-5 % tuotteessa, jotta sillä saadaan oikeasti vaikutuksia ihoon. Jos E-vitamiinia on vähemmän, se suojaa lähinnä tuotetta hapettumiselta.

 

Ohjeet arpien hoitoon:

 

1 – Puhdista arpi

2 – Levitä E-vitamiiniöljyä suoraan arven päälle.

3 – Hiero öljy ihoon hellävaraisesti pyörivin liikkein (noin 15-30 sekuntia). Toista vähintään 2 kertaa päivässä.

 

Huom!

Älä käytä öljyä avohaavoihin!

Suojaa uudet arvet auringonvalolta (UV-säteily voi hidastaa paranemista).

Kun haava on parantunut, käytä UV-suojavoidetta ulkoillessa, jotta arpeen ei tule pigmenttihäiriöitä (arpi ei tummu).

Kun arpi on kokonaan parantunut, hiero arpea öljyllä päivittäin. (Tämä auttaa pitämään ihon joustavana, eikä arpi kovetu).

Huolehdi, etteivät vaatteet hankaa tai paina arpea, jotta iho pääsee helpommin parantumaan.

 

Onko E-vitamiiniöljyn arpia parantava vaikutus kiistaton?

 

Tästä on mielipiteitä puolesta ja vastaan. E-vitamiinia on käytetty laajasti erilaisten iho-ongelmien hoitoon sen jälkeen kun huomattiin, että E-vitamiini on ihossa luonnostaan esiintyvä rasvaliukoinen antioksidantti.

Eräs tutkimus aiheesta löytyy plastiikkakirurgia-julkaisusta the Journal of Plastic, Reconstructive and Aesthetic surgery – A prospective study in children: Pre – and post- surgery use of Vitamin E in surgical incisions. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1748681509006093

Kontrolloidussa tutkimuksessa oli tavoitteena selvittää pinnallisesti käytettävän E-vitamiinin hyötyjä lasten iholla arpien ehkäisemisessä ja hoidossa. 

Tutkimuksen toisessa ryhmässä E-vitamiinia käytettiin leikkauskohtaan 15 päivää ennen leikkausta (3 kertaa päivässä) ja leikkauksen jälkeen käyttöä jatkettiin vähintään 30 päivää (kahdesti päivässä). Kontrolliryhmä käytti tutkimuksessa petroleumpohjaista voidetta. 

E-vitamiiniöljyä käyttäneessä ryhmässä kenellekään ei muodostunut suurta arpea iholle ja 96 % potilaista (tai heidän vanhemmistaan) oli sitä mieltä, että iho näytti hyvältä jälkeenpäin. Verrokkiryhmässä 78 % koki, että iho oli hyvä jälkeenpäin, mutta 13 potilaalle muodostui kohollaan oleva arpi leikkauskohtaan 6 kuukauden kuluessa.

Tämän tutkimuksen mukaan on siis mahdollista, että E-vitamiiniöljyllä voidaan tehostaa arpien paranemista ja se voi mahdollisesti auttaa myös sinun ihollasi olevaa arpea parantumaan.

On kuitenkin olemassa sellaisiakin tutkimuksia, joissa näin selviä tuloksia ei ole saatu. On hyvä muistaa, että olemme kaikki yksilöitä ja myös ihomme ovat erilaisia.

 

 

Saat nyt -10 % tutustumisedun Fushin Really Good Vitamin E Skin Oil -vitamiiniöljystä 31.12. asti koodilla KNR12. Tuotteita rajoitettu erä. Ei voida yhdistää muihin etuihin.


Jätä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua.

Comment are moderated