Hyvä, parempi, balmi

 Mahalo Rare Indigo kuva Stella Harasek

Kuva: Stella Harasek

Balmit ovat viimein löytäneet oman jalansijansa yhä useammissa ihonhoitorutiineissa voiteiden ja naamioiden rinnalla. Me rakastamme balmeja monestakin syystä:

Luonnonkosmetiikan balmit koostuvat usein luonnonöljyistä ja -vahoista, eivätkä ne tavallisesti sisällä lainkaan vettä. Vedetön koostumus tekee tuotteesta hygieenisemmän, sillä bakteerikasvusto viihtyy erityisesti vedessä. Balmien tiivis koostumus sisältää tavallista runsaammin pakattuja aktiiviaineita ja ne sulavat ihokosketuksesta liukuvaksi nektariksi, joka takaa tuotteen äärimmäisen riittoisuuden – balmipurkki kestää käytössä uskomattoman pitkään!

 

1. Max and me - Sweet Serenity Balm 2. Mahalo - Mahalo Balm 3. Mahalo - Rare Indigo 4. Neal's Yard Remedies - Wild Rose Beauty Balm 5. Max and me - Sweet Serenity Rescue Balm

 

 

Ihonhoidon multitalentti

 

Balmeista erityisen kiehtovan tekee niiden ainutlaatuinen monipuolisuus; niitä voidaan käyttää mm. voiteiden alla, voiteen korvikkeina, täsmähoitotuotteina, kasvonaamioina, silmänympärystuotteina, meikinpohjustustuotteina ja meikinpoistossa – miksei huulivoiteenakin huulille sipaistuna. Käyttömahdollisuudet ovat rajattomat!

Balmit ravitsevat ihon sen ihanteelliseen kosteustasapainoon ja hillitsevät ylimääräistä talineritystä, rauhoittavat ihoa ja tasoittavat ihonsävyä – ei siis ole ihme, että balmi on varsinainen kylpyhuoneen luottotuote ihotyypistä ja ihon kunnosta riippumatta. Rasvaisen tai epäpuhtaan ihon omaavan ei kannata säikähtää balmien tuhtia koostumusta – balmien öljyt auttavat vähentämään ihon omaa rasvoittumista, siinä missä atooppinen, herkkä ja kuiva iho saavat balmeista ravitsevuutta, tasapainoa ja tyyneyttä.

 

Seitsemän käyttövinkkiä, joilla saat balmista kaiken tehon irti:

 

  1. Voiteen tavoin. Hiero puolikkaan herneen kokoinen nokare balmia puhdistetuille kasvoille ja anna imeytyä. Yöksi balmia voi levittää paksumman kerroksen vaikuttamaan.
  2. Täsmähoitotuotteena. Lisää balmia ainoastaan ongelmakohtien päälle yöksi (esim. näpyt, ihottuma, hilseilevät tai ärtyneet ihoalueet)
  3. Lisää puhdistetuille kasvoille runsas kerros balmia ja anna vaikuttaa n. 30 min. Poista naamio lämpimällä, kostealla liinalla iholta.
  4. Silmänympärystuotteena. Käytä balmia silmänympärysvoiteena ohuena kerroksena.
  5. Lisää balmia iholle helmen kokoinen nokare ja taputtele ihoa kevyesti. Anna balmin asettua ennen meikin levittämistä.
  6. Sipaise balmia ohuelti huulten iholle.
  7. Meikinpoistoon. Hiero balmi suoraan kuivalle iholle meikin päälle. Kostuta sormenpäät ja jatka kasvojen hieromista. Huuhtele lämpimällä vedellä ja viimeistele lämpimällä ja kostealla puhdistusliinalla.