Probiootit – ihonhoidon uusi villitys

Probiootit – ihonhoidon uusi villitys

Syksyn ihonhoitorutiini Luet nyt Probiootit – ihonhoidon uusi villitys 10 minuuttia Seuraava Le Blue Balm -monitoimibalmi

Probiootteja ei ehkä voi havaita paljain silmin, mutta ne ovat silti tällä hetkellä kaikkien huulilla niiden mullistavien ihonhoidollisten vaikutusten vuoksi. Uusiseelantilainen Antipodes on kehittänyt probioottisen yövoiteen, joka hyödyntää hyvien bakteerien vaikutusta ihon rauhoittamiseen, kirkastamiseen ja kosteuttamiseen. Mikä tekee tästä innovaatiosta erityisen?

 

Rauhoittava, kirkastava ja kosteuttava vaikutus

Kanadan ELLE-lehdessä tänä vuonna noteerattu Antipodes Culture Probiotic Night Recovery Water Cream on ainutlaatuisen koostumuksen omaava kasvovoide, johon on hyödynnetty probioottien, kasvipohjaisen hyaluronihapon ja uusiseelantilaisten uutteiden voimaa terveemmän näköisen ihon saavuttamiseksi.  

 

Vegaanisertifioitu Culture Cream -yövoide sopii kaikille ihotyypeille parantamaan ihon kosteustasapainoa, tasapainottamaan mikrobiomia ja vahvistamaan ihon suojakerrosta. Se mahdollistaa ihon optimaalisen palautumisen yön aikana ja hyvää tekevien bakteerien pääsyn suoraan iholle.

 

Mitä probiootit ovat?

Probiootit tunnetaan paremmin kehon ja suoliston hyvinvointia lisäävinä bakteereina, mutta ne vaikuttavat myönteisesti myös ihon terveyteen. Helpoin tapa ajatella probiootteja on mieltää ne “hyviksi bakteereiksi”. Hyvät bakteerit tukevat immuunijärjestelmää ja auttavat hillitsemään tulehdustiloja. Bakteerit elävät ruuansulatusjärjestelmässämme, jossa ne tasapainottavat suolistoflooraa, edistävät ruuansulatusta ja auttavat ravintoaineita imeytymään paremmin.

Probiootit ovat näiden terveiden bakteerien eläviä kantoja.

 

Mikä on mikrobiomi?

Suurimpana elimenä iho on kehon ulommainen puolustaja ympäristön haittatekijöitä ja infektioita vastaan. Iholla on noin 1000 lajia bakteereja, viruksia ja sieniä, jotka muodostavat tasapainoisen ekosysteemin, joka tunnetaan paremmin nimellä mikrobiomi. Ainutlaatuiseen mikrobiomiin vaikuttavat perintötekijät, elinolosuhteet, ilmansaasteet ja iholla käytetyt tuotteet.  

 

Miksi mikrobiomi on tärkeä?

Terve mikrobiomi vahvistaa ihon suojakerrosta suojaten ihoa mm. allergeeneilta, toksiineilta, vapailta radikaaleilta ja ilmansaasteilta. Bakteerikannan häiriö voi johtaa erilaisiin iho-oireisiin ja -ongelmiin, kuten akneen, ekseemaan, punoitukseen tai ennenaikaisiin ikääntymisen merkkeihin.

Esimerkiksi, sekä ruuansulatusongelmien että autoimmuunisairauksien on voitu huomata liittyvän epätasapainossa olevaan suolistoflooraan. Vahva suojakerros on siten tärkeä osa ihon terveyttä ja hyvinvointia.

 

Tänä päivänä on tärkeämpää kuin koskaan huolehtia ihon vastustuskyvystä. Altistumme haitallisille ympäristötekijöille – kuten ilmansaasteille, tuulelle, UV-säteilylle, voimakkaille kemikaaleille, ilmastoinnille, ja lämmönvaihteluille – jatkuvasti niiden heikentäessä ihon herkkää suojavaippaa ja häiriten ihon mikrobiomia.

Mikrobiomin hyvinvoinnin kannalta tärkeintä on tasapaino ja se lähtee siitä, mitä iholle laitetaan.

 

Probioottien hyödyt iholle

Probioottien tiedetään olevan hyödyllisiä suolistolle, sekä rauhoittavan tulehdusta ja tukevan immuunijärjestelmää. Useat tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet probiooteista olevan hyötyä myös iholle – alla kolme tunnetuinta vaikutusta:

 

Ihon suojakerroksen vahvistaminen

Probiootit toimivat suojamuurina parantaen ihon luontaista vastustuskykyä ja vahvistaen ihon suojakerrosta. Tämä auttaa ihoa taistelemaan ilmansaasteita, säätä, UV-säteilyä, lämmönvaihteluja ja ihoärsytyksiä vastaan. Vahva suojavaippa auttaa ehkäisemään transepidermaalista kosteuden haihtumista iholta, minkä ansiosta vesi säilyy ihossa pidempään. Sen ansiosta iho näyttää täyteläisemmältä, kosteutetummalta ja raikkaammalta.

 

Mikrobiomin tasapainottaminen

Ilmansaasteet ja voimakkaat ihonhoitotuotteet voivat häiritä ihon mikroflooraa, antaen valtaa epäsuotuisille bakteereille, jotka voivat johtaa ihon tukkeutumiseen ja epäpuhtauksien syntyyn. Probiootit taas auttavat ylläpitämään hyvän bakteerikannan terveellä tasolla, sekä tasapainottamaan ihon pH-arvoa ja talintuotantoa, ehkäisten näppyjä ja tukkeumia.

 

Ihon rauhoittaminen

Monen iho-ongelman juuret löytyvät iholla vallitsevasta tulehdustilasta – aina ekseemasta ja atopiasta ruusufinniin ja akneen. Probioottien on huomattu omaavan tulehduksia lievittäviä ominaisuuksia, sekä rauhoittavan ihoa ja häivyttävän sen punaisuutta. Ne voivat myös auttaa ehkäisemään UV-säteilyn aiheuttamaa ihon ennenaikaista vanhenemista.

 

Miten prebiootit, probiootit ja postbiootit eroavat toisistaan?

Nämä termit voivat usein mennä sekaisin syystäkin. ”Probiootit”-termi toimii usein kattoterminä prebiooteille, probiooteille ja postbiooteille, vaikka ne toimivatkin eri tavoin.  

 

Prebiootit

Prebiootteja voi ajatella probioottien ravintona. Tiettyjen kasvien, hedelmien, kasvisten, täysjyväviljojen ja soijapapujen kuidut ovat kaikki prebioottien lähteitä. Ruoansulatuskanavassa elävät terveelliset bakteerit käyttävät sulamatonta kuitua ravintonaan.

 

Probiootit

Probiootit ovat hyviä eläviä bakteereja ja hiivoja, joita esiintyy suolistossa luonnostaan. Puhtaat probiootit säilyvät huonosti ja ne tulee säilyttää matalassa lämpötilassa, minkä vuoksi probioottivalmisteet löytyvätkin usein kylmähyllystä. Hankalan säilyvyyden vuoksi probiootit sopivat harvoin sellaisenaan ihonhoitotuotteisiin – tällöin postbiootit tulevat mukaan kuvaan.

 

Postbiootit

Postbiooteilla viitataan usein “ei-eläviin probiootteihin”. Postbiootit ovat fermentointiprosessissa syntyvä probioottien vakaa muoto. Vakaassa muodossa hyviä bakteereja voidaan hyödyntää myös kauneudenhoitotuotteissa.

 

Kalibiome AGE Probiootit: Culture Creamin ainutlaatuinen ainesosa

Innovatiivinen Culture Cream -voide on kehitetty hoitamaan ikääntymisen merkkejä ja uudistamaan ihoa. AGE Probiootit ovat luonnollisia postbiootteja, jotka auttavat lukitsemaan kosteuden ihoon ja suojaamaan ihoa ympäristötekijöiltä, kuten ilmansaasteilta. Lyhyesti sanottuna ne ovat hyviä bakteereja, jotka auttavat tasapainottamaan ihon epäsuotuisia bakteereja. Vesipitoinen tuotekoostumus edesauttaa hyvien bakteerien pääsyä iholle.

 

Mistä kalibiomea saadaan?

Kalibiomea saadaan uuttamalla hyvin pieni määrä bakteereja ihmisen ihosoluista. Pienestä määrästä kasvatetaan viljelemällä suurempi bakteerikasvusto, joka käy läpi toksiinit ja muut haittatekijät poistavan fermentointiprosessin, jolloin jäljelle jää vain hyvää tekevät ominaisuudet.  

 

Luonnonmukainen prosessi

Kalibiomen valmistusprosessi on 100 % luonnonmukainen ja kliininen, eikä se sisällä synteettisiä kemikaaleja. Kasvustoa saadaan laajemmaksi mannitolin (sokerialkoholi) ja maltodekstriinin (polysakkariditärkkelys) avulla. Mannitoli ja maltodekstriini edistävät fermentaatioprosessia luonnonmukaisesti ja turvallisesti.

 

Tiede Kalibiome AGE:n taustalla

Tieteelliset kokeet ja kliiniset testit ovat osoittaneet Kalibiome AGE Probiooteilla olevan kiinteyttäviä ja ihon yleisilmettä parantavia vaikutuksia. Kalibiome AGE:n ollessa postbiootti, se aktivoi ja auttaa ylläpitämään ja tasapainottamaan bakteerikantaa. Toisin sanoen, se pitää huolen hyvien bakteerien riittävästä määrästä iholla.

 

In vivo -tutkimukset ovat osoittaneet hyvien bakteerien vähentävän ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä iholla, madaltavan syviä juonteita ja parantavan ihon joustavuutta. In vitro -kokeiden avulla on voitu huomata Kalibiome AGE:n nostavan ihon kosteuspitoisuutta stimuloimalla hyaluronihapon muodostumista ihosoluissa.

 

Kalibiome AGE auttaa myös edistämään tyypin 1 kollageenin tuotantoa, joka tukee ihon kiinteyttä ja ehkäisee näkyvien juonteiden syntyä. Kollageeni on ihosta löytyvä proteiini, joka yhdessä elastiinin kanssa ehkäisee juonteita ja ylläpitää ihon kiinteyttä. Kalibiome AGE Probioottien tieteelliset tutkimukset toteutettiin fibroblastisoluissa, jotka vastaavat kollageenin ja elastaanin tuotannosta. Kalibiomen huomattiin edistävän vahingoittuneiden fibroblastisolujen uusiutumista.

 

 

Mikä tekee postbiooteista niin tehokkaita, vaikka ne eivät ole ns. eläviä bakteereja?

Bakteerit ovat hyödyllisiä iholle ja ihmiskeholle niiden tuottamien aktiivisten aineiden (postbiootit) vuoksi - ei niiden rakenteen tai elävyyden takia. Siksi, vaikka Kalibiome AGE on ei-elävä postbiootti, sen kanta tarjoaa aktiivisia hyötyjä iholle.

Yksi ymmärrettävä tapa on verrata probiootteja kahviin. Kahvi syntyy kasvista, Coffea-pavun siemenistä, mutta emme kuitenkaan syö kasvia hyötyäksemme sen vaikutuksista. Sen sijaan kahvi, jota juomme, on uutettua. Kahvin maku ja tiivistetyt aktiiviaineet (kofeiini) onnistutaan säilyttämään uutteessa erityisen tekniikan avulla.

Probiootit ja postbiootit (ei-elävät probiootit) toimivat samalla periaatteella – postbiootit ovat kuin kahvi, joka säilyttää hyvät ominaisuutensa uuton läpi. Fermentointiprosessi säilyttää kaikki probioottien hyödylliset ominaisuudet ja poistaa tarpeettomat. Siitä syystä ei-elävät postbiootit ovat itseasiassa jopa eläviä bakteereja parempi vaihtoehto!

 

Jopa elävät probiootit voivat aiheuttaa ihotulehduksia, sillä ne sisältävät bakteerisoluseinämän, johon voi tarttua toksiineja ja antigeeneja. Kaliobiome AGE Postbiooteilla ei ole lainkaan sivuvaikutuksia, eivätkä ne lisää tulehduksen riskiä. Ne eivät sisällä antigeeneja, toksiineja tai bakteerisoluseinämää.

 

Mitä muita ainesosia Culture Cream -yövoiteessa on?

Probiootit eivät ole ainoa, 100 % luonnonmukainen ja hyvää tekevä ainesosa Culture Cream -yövoiteessa. Pilvenpehmeä koostumus sisältää useita kasvipohjaisia raaka-aineita, joista jokainen on valittu voiteeseen kosteuttavan ja ihon tervettä ulkonäköä tukevan vaikutuksen vuoksi.

 

Kasvipohjainen hyaluronihappo

Voiteen syväkosteuttava vaikutus on peräisin hyaluronihaposta – molekyylistä, joka tunnetaan kauneudenhoitoalalla sen kyvystä sitoa kosteutta ihoon ja tehdä ihosta täyteläisemmän näköinen.

Luonnostaan kehossa esiintyvä hyaluronihappo on humektantti, joka pitää ihon kosteutettuna ja nivelet liikkuvina – ja joka voi sitoa itseensä jopa tuhatkertaisesti painonsa verran vettä! Antipodesin käyttämä hyaluronihappo on toksiinivapaata, eikä sitä ole testattu eläimillä. Antipodesin hyaluronihappo on täysin luonnonmukaista ja sitä saadaan kasviksista fermentoimalla.

 

 

Uuden-Seelannin bioaktiiviset uutteet

Uusiseelantilaiset aineosat ovat tunnettuja antioksidanttisista ja kosteustasapainoa edistävistä ominaisuuksista. Musta saniainen (mamaku) sisältää glykosideja (luonnollisia sokereita), jotka edistävät ihon pinnan uusiutumista. Harakeke-geeli on peräisin uusiseelantilaisen perinnekasvin juurista. Se auttaa lukitsemaan kosteuden ihoon sen lisäksi, että sillä on rauhoittava vaikutus ihoon. Valkohilppa, ravitseva kasviöljy, jota saadaan kukkien siemenistä, hoitaa ihoa ja saa sen näyttämään nuorekkaalta.  

 

 

Erityinen koostumus

Toisin kuin useimmat vesipohjaiset voiteet, vegaanisertifioitu Culture Cream on 100 % luonnonmukainen ja puhtaista raaka-aineista valmistettu, joka tarkoittaa, ettei se sisällä mitään haitallisia ainesosia. Voiteessa on vesipohjaisille tuotteille ominainen silkkinen tuntuma, joka on saatu aikaiseksi luonnon raaka-aineilla. Esimerkiksi polymeerien tilalla voiteessa on käytetty luonnonmukaista korviketta soijasta ja auringonkukasta. Valkohilppa taas sisältää pitkäketjuisia rasvahappoja (omega 3, 6 ja 9), jotka tuovat voiteeseen miellyttävän, silikonia muistuttavan koostumuksen. Juuri tällaisten innovaatioiden vuoksi Culture Cream poikkeaa markkinoilla olevista tuotteista.

 

Milloin Culture Creamia tulee käyttää?

Iho uusiutuu ja palautuu parhaiten yön aikana, minkä vuoksi Culture Cream on suunniteltu erityisesti iltakäyttöön. Se kuljettaa iholle hyviä bakteereja ja uusiseelantilaisia aktiiviaineita, jotka vaikuttavat yöunien aikana. DNA:n vaurioittamien ihosolujen palautuminen huipentuu yöllä, myös silloin, kun melatoniinin eritys on korkeimmillaan. Iho menettää enemmän kosteutta illan ja yön aikana, joten kasvovoiteen käyttö ennen nukkumaanmenoa voi olla ratkaisevaa ihon täyteläisyyden ja kosteuspitoisuuden kannalta.  

 

 

Monipuolinen aistikokemus

Arkisen ihonhoidon voi muuttaa myös rentouttavaksi iltarutiiniksi. Culture Cream hemmottelee kaikkia aisteja: sen kaunis, vaalean liila sävy ja pilvenpehmeä koostumus ovat vangitsevia ja aito ruusun ja kasvien tuoksu lievittää stressiä. Culture Cream tarjoaa tasapainoa ja rauhaa sekä iholle että mielelle.

 

Kuinka Culture Cream -yövoidetta käytetään?

Lisää voidetta reilu määrä iholle ennen nukkumaanmenoa kaulaa ja dekolteeta unohtamatta – näillä alueilla iho on ohuempaa ja ikääntymisen ja stressin merkit näkyvät helposti. Hiero voidetta iholla hellävaraisesti, hitaasti ja ylöspäin suuntautuvin liikkein. Ota sitten aikaa palautuaksesi ja levätäksesi, sekä sulje laitteet – vältä sinistä valoa! Culture Cream tuntuu, kuin tarjoaisit ihollesi lasillisen raikasta vettä yöunien aikana.

 

Täydellinen probioottinen ihonhoitorutiini

Päivittäinen, probioottisia tuotteita sisältävä ihonhoitorutiini on paras tapa huomata probioottien vaikutukset iholla. Culture Cream tuo Kalibiome AGE -probiootteja suoraan ihon pinnalle ja osana ravitsevaa ihonhoitorutiinia se on tehokas tapa saavuttaa terveemmän näköinen iho. Antipodesin täydellinen rutiini sisältää ravitsevia, rauhoittava ja kosteuttavia tuotteita, joihin on käytetty vain täysin luonnonmukaisia raaka-aineita.

 

Vaihe 1: Puhdistus

Aloita iltainen ihonhoitorutiini puhdistamalla iho hellävaraisella puhdistustuotteella. Antipodes suosittelee erityisesti dermatologisesti testattua ja herkälle iholle sopivaa Antipodes Grace Gentle Cream Cleanser & Makeup Remover -puhdistusvoidetta.

 

Vaihe 2: Naamio

Luonnonmukainen kasvonaamio on ideaali tapa rauhoittaa stressaantunutta ihoa kerran viikossa. Antipodes Halo Skin-Brightening Facial Mud Mask -naamion (tulossa pian) sisältämä savi nostattaa iholta epäpuhtauksia sekä avaa tukkeutuneita ihohuokosia samalla, kuin voit nauttia olostasi 15 minuutin ajan.

 

Vaihe 3: Seerumi

Hiero kasvoille ja kaulalle suosikkiseerumisi ylöspäin suuntautuvin liikkein. Kosteusköyhälle ja stressaantuneelle iholle kasvoöljy, kuten Antipodes Divine Face Oil Rosehip & Avocado Oil, tuo lisäravitsevuutta.

 

Vaihe 4: Yövoide

Levitä iholle seuraavaksi reilusti Antipodes Culture Probiotic Night Recovery Water Cream -yövoidetta. Se tarjoaa iholle hyviä bakteereja, kasvipohjaista hyaluronihappoa ja kosteuspitoisuutta parantavia aktiiviaineita. Makoisat unet ovat taatut!

 

Kuka olisi arvannut, että pikkiriikkinen ainesosa voi olla niin tehokas? Hyvillä bakteereilla kannattaa olla pysyvä paikka omassa rutiinissa, sillä ne tasapainottavat mikrobiomia, vahvistavat ihon suojakerrosta ja ylläpitävät ihon terveyttä ja hyvinvointia. Kaikille ihotyypeille sopiva Culture Probiotic Night Recovery Water Cream ei sisällä haitallisia ainesosia ja voiteelle on myönnetty UK Vegetarian Societyn vegaanisertifikaatti. Herää aamulla rauhaisaan, kosteutettuun ja kirkkaaseen ihoon.

 

Tieteellinen tutkimus -viittaus:

Kalibiome-probiootit/-postbiootit 600: kliinisesti osoitettu elvyttävän solunulkoista matriisia.