Ihon ihmeainesosa A-vitamiini

Ihon ihmeainesosa A-vitamiini

A-vitamiinin ihonhoidolliset vaikutukset havaittiin jo 50-luvulla ja sitä on siitä lähtien käytetty kosmetiikkatuotteissa elvyttämään ja uudistamaan ihoa. A-vitamiini onkin ihon tärkein vitamiini, sillä siitä on apua niin ihon kuivuuteen, akneen, pigmenttiläiskiin, hormonaaliseen epätasapainoon, ihon ohenemiseen, juonteisiin, kuin ihon ennenaikaisen vanhenemiseenkin ja sen vaikutukset näkyvät ihossa usein jo lyhyen käytön jälkeen. 

A-vitamiinin ihonhoidolliset vaikutukset havaittiin jo 50-luvulla ja sitä on siitä lähtien käytetty kosmetiikkatuotteissa elvyttämään ja uudistamaan ihoa. A-vitamiini onkin ihon tärkein vitamiini, sillä siitä on apua niin ihon kuivuuteen, akneen, pigmenttiläiskiin, hormonaaliseen epätasapainoon, ihon ohenemiseen, juonteisiin, kuin ihon ennenaikaisen vanhenemiseenkin ja sen vaikutukset näkyvät ihossa usein jo lyhyen käytön jälkeen. A-vitamiinia saadaan ravinnosta ja hyviä A-vitamiinin lähteitä ovat mm. kananmunat, liha, maksa, sekä punaiset ja oranssit kasvikset, kuten tomaatti, porkkana ja paprika.

 

 

A-vitamiini on oikeastaan yhteisnimitys rasvaliukoisille retinoideille, joista tunnetuin on kosmetiikassa pieninä pitoisuuksina käytetty retinoli – kollageenin tuotantoa edistävä A-vitamiinijohdannainen. Retinolia sisältävää tuotetta tulee käyttää vain iltaisin, sillä sen teho katoaa päivänvaloon yhdistettynä. Lisäksi retinoli voi herkistää ihoa UV-säteilylle, jonka vuoksi ihon suojaaminen retinolituotteiden käyttöjakson yhteydessä on erityisen tärkeää, vaikka tuote olisikin vain iltakäytössä. Retinoli voi aiheuttaa ihoärsytystä ja sen käyttö tulee aloittaa varovaisesti totutellen – A-vitamiinia sisältävää ihonhoitotuotetta voi aluksi käyttää esimerkiksi vain joka toinen päivä.

Erilaiset käytön yhteydessä esiintyvät muutokset, kuten ihon pinnan hilseily tai punoitus, ovat tavallisia reaktioita, jotka liittyvät ihon A-vitamiinivaikutteiseen uudistumiseen – tästä ei tarvitse huolestua, ellei oireisiin lukeudu myös kirvely, kutina tai turvotus, jolloin tuotteen käyttö kannattaa lopettaa. A-vitamiinin käytön yhteydessä tarvitaan lisäksi vain harvoin erillistä kuorintaa sen kuorivien vaikutusten vuoksi.

A-vitamiinia sisältävien tuotteiden käyttöä ei suositella lainkaan raskauden tai imetyksen aikana.

 

A-vitamiini ja ikääntyvä iho

 

Retinolia suositellaan erityisesti ihon ikääntymismuutosten, kuten juonteiden ja ihon veltostumisen ja maksaläiskien ehkäisemiseen. Retinolia voidaan siis käyttää jo 20-vuotiaana ylläpitämään ihon nuorekasta ulkonäköä ja 30 vuodesta ylöspäin vähentämään juonteita ja lisäämään kollageenintuotantoa – kollageeni on ihon rakennusaine, joka huolehtii ihon kimmoisuudesta ja täyteläisestä ilmeestä.

 

A-vitamiini ja akne

 

A-vitamiini ja sen johdokset lievittävät ihotulehduksia, sekä ehkäisevät uusien syntyä ja rauhoittavat talirauhasten liiallista toimintaa. Lisäksi ihon nopeatahtinen uudistuminen edistää myös epäpuhtauksien paranemisprosessia. Aknen hoidossa A-vitamiinimuotona käytetään retinoiinihappoa, joka tunnetaan paremmin nimillä tretinoiini ja isotretioniini. Päivittäiskosmetiikka ei saa sisältää edellä mainittuja aktiiviainesosia, vaan ne kuuluvat vain lääkärin määräämiin paikallishoitotuotteisiin, joilla hoidetaan aknea tai vaurioitunutta ihoa. Mm. aknen hoidossa tunnettu, sisäisesti nautittava Roaccutan-lääkekuuri perustuu juurikin isotretioniinin vaikutukseen. Retinoiinihapoilla on usein voimakkaita sivuvaikutuksia, kuten limakalvojen ja ihon kuivuminen ja ihon oheneminen, jonka vuoksi niitä käytetään vain kuuriluontoisesti.

 

Valitse A-vitamiinituote oikein

 

A-vitamiinituotteen valinnassa kaikista tärkeintä on, ettei vitamiinia sisältävään tuotteeseen ole lisätty väriaineita tai hajusteita. Mikäli tuote on sävytetty tai hajustettu, on syynä tavallisesti se, että tuotteen hapettuminen tai pilaantuminen pyritään piilottamaan. A-vitamiinit, erityisesti retinoli, hapettuvat herkästi ja reagoivat UV-säteilyyn, minkä vuoksi on tärkeää, ettei tuotteen pakkaus ole kirkasta, läpinäkyvää lasia. A-vitamiinipohjaiset tuotteet säilyvät muita tuotteita huonommin ja siitä syystä niitä ei pidä unohtaa peilikaapin perälle, vaan ne tulee ottaa heti aktiiviseen käyttöön kuuriluontoisesti.

 

Esimerkkejä A-vitamiinijohdannaisia sisältävistä tuotteistamme:

 

 

 

 

Fushi Beauty Totale Ravintolisä

https://naturelle.fi/products/fushi-beauty-totale

 

Juice Beauty Green Apple Age-Defy Serum -seerumi

https://naturelle.fi/products/juice-beauty-green-apple-age-defy-serum-seerumi

 

 

Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength -happokuorinta

https://naturelle.fi/products/juice-beauty-green-apple-peel-full-strength-kuorintavoide

 

Tata Harper Retinoic Nutrient Face Oil -kasvoöljy

https://naturelle.fi/products/tata-harper-retinoic-nutrient-face-oil-ravitseva-oeljyseerumi

 

Lilfox Seabuck + Neroli Face Nectar -kasvoöljy

https://naturelle.fi/products/lilfox-seabuck-neroli-face-nectar-kasvooljy

 

Saat nyt -10 % tutustumisedun kauneustoimittajan suosikkituotteista 15.6.2019 asti koodilla KNRI7. Tuotteita rajoitettu erä. Ei voida yhdistää muihin etuihin.