Vinkit rosacean eli ruusufinnin hoitoon - katso myös etu!

Vinkit rosacean eli ruusufinnin hoitoon - katso myös etu!

Vinkit rosacean eli ruusufinnin hoitoon Rosacea on melko yleinen iho-ongelma nykyään. Sitä esiintyy kolme kertaa enemmän naisilla kuin miehillä ja tyypillisesti rosacea puhkeaa noin 30-50 vuoden iässä. Rosaceasta kärsivä iho punoittaa ja ärtyy herkästi, sillä iho on tulehtuneessa tilassa. Iholle saattaa ilmestyä märkäpäisiä näppyjä ja laajentuneita verisuonia. 
Luksusmökkeilyä luomusti! Luet nyt Vinkit rosacean eli ruusufinnin hoitoon - katso myös etu! 4 minuuttia Seuraava Ihon ihmeainesosa A-vitamiini

Rosacea on melko yleinen iho-ongelma nykyään. Sitä esiintyy kolme kertaa enemmän naisilla kuin miehillä ja tyypillisesti rosacea puhkeaa noin 30-50 vuoden iässä. Rosaceasta kärsivä iho punoittaa ja ärtyy herkästi, sillä iho on tulehtuneessa tilassa. Iholle saattaa ilmestyä märkäpäisiä näppyjä ja laajentuneita verisuonia. Yksi rosacean taustalla vaikuttavista tekijöistä on hormonaalinen epätasapaino, jonka ohella myös suoliston kunto on ratkaisevassa roolissa rosacean puhkeamisessa. Parhaiten rosaceaa voidaankin hillitä yhdistämällä sisäinen ja ulkoinen hoito. Vinkeillämme voit tasapainottaa rosaceasta kärsivää ihoasi.

 

 

1. Vältä stimulointia

 

Korkeat lämmönvaihtelut ja voimakkaasti stimuloivat ruoka-aineet saattavat lehauttaa rosacea-ihon. Vältä siis saunomista, kahvia, voimakkaita mausteita, alkoholia, suklaata, sitrushedelmiä ja muita voimakkaita ruoka-aineita silloin, kun ihosi voi huonosti. Ja käytä näitä muulloinkin maltilla.

 

 

2. Suojaa, vahvista ja rauhoita ihoa

 

Käytä ihonhoitoon mahdollisimman hellävaraisia ja mietoja tuotteita. Älä kuori ihoa millään kuorinnalla, kun se on ärtynyt. Käytä mahdollisimman hellävaraista puhdistusta, joka ei vaurioita ihon omaa happovaippaa, kuten esimerkiksi Lilfox Chamomilla Infusion Makeup Remover Puhdistusöljyä. Vahvista ja kosteuta ihoasi Suki Concentrated Strengthening Toner -kasvovedellä. Suojaa ihoasi Suki Nourishing Day Cream -kasvovoiteella, joka on kehitetty erityisesti herkälle ja ärtyneelle iholle. Muista kesäisin UV-suoja, sillä UV-säteily pahentaa rosaceaa. Hynt Beauty Sun Prep Broad Spectrum SPF 25 Aurinkosuoja sopii erinomaisesti myös rosacea-iholle, sillä siinä on käytetty ainoastaan fysikaalisia mikrokokoisia UV-suoja-aineita. Kemialliset UV-suoja-aineet saattavat nimittäin ärsyttää ihoa reagoidessaan UV-säteilyyn, joten vältä niitä.

 

Hoida ihoa kerran viikossa kosteuttavalla naamiolla, kuten esimerkiksi Tata Harper Hydrating Floral Mask -naamiolla, joka sisältää ihoa rauhoittavia ja hoitavia ainesosia (mm. ruusuvettä, arnikkia ja kehäkukkaa). Ihoa voi myös suojata ja samalla peittää mineraalipigmenttejä sisältävällä hellävaraisella meikkivoiteella, kuten Ere Perezin Quinoa Water Foundationilla tai jauhemaisella Hynt Beautyn Velluto Pure Powder Foundation – meikkipohjalla, joka sisältää rauhoittavaa laventelia. Jos iho on paikoitellen todella punoittava, voit käyttää paikallisesti myös Ere Perezin Arnica Concealer –peitevoidetta, jonka sisältämä arnikki rauhoittaa ja hoitaa ihoa.

 

3. Karsi suolistoa häiritsevät ruoka-aineet

 

Rosacean, kuten monien muidenkin iho-ongelmien yhteydessä kannattaa rauhoittaa myös suolistoa. Vältä suolistoa liiallisesti kuormittavia ruoka-aineita, kuten sokeria ja valkoisia jauhoja. Lisää ruokavalioon vihreitä kuitupitoisia kasviksia, kuten esim. lehti- tai parsakaalia, villiyrttejä ja viherjauheita. Suoliston hyvinvointia tukemaan voit käyttää myös Fushin Vegan Biotic Balance Probioottikapseleita sekä Fushin Vegan Omega Oil Blend Omegaöljyä.

 

 

4. Yrttejä avuksi

 

Rosacean hoidossa myös sisäisesti käytettävät yrtit voivat auttaa. Siveydenpuuta on käytetty vuosisatoja naisten hormonitoiminnan tasapainottamiseen ja se voi helpottaa myös rosacean oireita iholla. Kokeile Fushin Siveydenpuukapseleita, jotka ovat erittäin korkealaatuisia. Yksi vaihtoehto ihon rauhoittamiseen voisi olla myös Catalyst Gold vitamiini-, aminohappo- ja yrttilisä, joka sisältää mm. viherjauheita (chlorella ja spirulina) ja kehon stressitasoja laskevia yrttejä, kuten astragalusta, voikukkaa ja ginsengiä.

 

 

5. Rauhoita mieltä

 

Yksi rosacean oireita pahentava tekijä on ehdottomasti stressi. Kukapa meistä ei välillä olisi stressaantunut! Jos kuitenkin kärsit rosaceasta, yritä tietoisesti ehkäistä stressiä vaikkapa meditaatiolla, kävelylenkeillä tai joogalla. Voit myös tehdä stressinhallintarituaalistasi ultimaattista arjen luksusta tekemällä iltaisin rauhoittavan jalkakylvyn tai vartalohieronnan. Molempiin tarkoituksiin sopii täydellisesti Mahalon The Vacation Glow Vartalo- ja hiuseliksiiri. Jos sekoitat tuotetta jalkakylpyyn, muista annostella sitä maltilla, sillä lämmin vesi voimistaa rauhoittavien eteeristen öljyjen tuoksua. Hieman vajaa teelusikallinen öljyä riittää hyvin jalkakylpyyn ja pehmittää ja hoitaa jalkoja samalla, kun nautit vaikka rauhoittavaa yrttiteetä tai luet lempikirjaasi. Kun käytät eliksiiriä vartalohierontaan, muista hieroa sitä hieman kostealle iholle lämpimän suihkun jälkeen raajoista sydämeen päin suuntautuvin liikkein. Tee hieronta aina tiedostavan rauhallisesti ja nauti huumavasta tuoksusta! 

 

Saat nyt -15 % kauneustoimittajan edun 31.5.2019 asti koodilla KNRI5

 

Etu ei koske Sabé Masson-, Herbalore NYC, Lebon-, Mahalo-, Nuori-, Okoko-, Vintner's Daughter- tai Kypris -tuotemerkkejä. Tuotteita rajoitettu erä. Ei voida yhdistää muihin etuihin.