Katupöly, siitepöly, kevätflunssa - mikä avuksi?

Katupöly, siitepöly, kevätflunssa - mikä avuksi?

Kevätaurinko alkaa lämmittää mukavasti ja lumen alta paljastuvat ensimmäiset krookukset ja lumikellot. Luonto herää ja voimme tuntea myös itsemme virkistyneemmäksi ja energisemmäksi - ihanaa, kohta on kesä! Kevät ja alkukesä voivat kuitenkin monille olla myös hankalaa aikaa, sillä katu- ja siitepölyn määrä on runsaimmillaan. 

 

Kevätaurinko alkaa lämmittää mukavasti ja lumen alta paljastuvat ensimmäiset krookukset ja lumikellot. Luonto herää ja voimme tuntea myös itsemme virkistyneemmäksi ja energisemmäksi - ihanaa, kohta on kesä! Kevät ja alkukesä voivat kuitenkin monille olla myös hankalaa aikaa, sillä katu- ja siitepölyn määrä on runsaimmillaan. Tämä voi aiheuttaa limakalvojen ja ihon ärtymistä, jolloin silmät kutisevat ja rähmivät ja nenä tai keuhkot tuntuvat tukkoisilta. Apteekista toki löytyy erilaisia allergialääkkeitä ja nenäsuihkeita, mutta jos haluat hillitä ongelmia luonnonmukaisin konstein, käänny meidän puoleemme.

 Naturellen vinkit hengitysteiden ja ihon hoitoon keväisin:

1. Ota Fushin Black Cumin Seed Oil päivittäiseen käyttöön. Ota mustakuminaöljyä sisäisesti 1-2 ruokalusikallista päivittäin. Hieman pippurisen makuinen öljy auttaa hengitysteiden tukkoisuuteen sisältämänsä tymokinonin avulla. Lisäksi öljyssä on myös hyviä omegarasvahappoja (6 ja 9) sekä rautaa, kalsiumia ja B-ryhmän vitamiineja. Voit käyttää tätä ravintorikasta öljyä myös ärtyneen ihon hoitoon ja hieroa sitä yöksi rintaan tai nenänpieliin avaamaan hengitysteitä.

2. Käytä nenäkannua. Huuhtele nenäkannulla aamuisin, iltaisin ja aina ulkoa kotiin tullessa molemmat sieraimet haalealla vedellä, jossa on ripaus merisuolaa tai kamomillateetä. Tämä auttaa poistamaan pölyä, limaa ja bakteereita nenä- ja poskionteloista.

 

 


3. Vahvista immuunipuolustusta Catalyst Gold ravintolisällä ja Fushin vegaanisella probiootilla (Vegan Biotic Balance). Catalyst Gold sisältää mm. Adaptogeenistä ginsengiä, sekä lukuisia muita keskenään synergisesti toimivia yrttejä, jotka estävät tulehdusta kehossa ja vahvistavat kehoa stressin vaikutuksia vastaan. Vegan Biotic Balance puolestaan sisältää viittä eri maitohappobakteerikantaa, jotka ovat muodostuneet luonnollisen maitohappokäymisen seurauksena. Jos et pidä hapankaalista, mutta haluat vahvistaa suolistoasi ja sitä kautta koko elimistösi puolustuskykyä, ota 2-3 kertaa päivässä 1 probioottikapseli.


4. Suojaa ihoasi. Hiekkapölystä herkästi ärtyvä iho kannattaa ehdottomasti suojata joko kasvoöljyllä, kuten Sukin Nourishing Oil tai hoitavalla ja rauhoittavalla kasvovoiteella Suki Nourishing Day Cream. Käytä aamuin illoin ja aina tarpeen tullen myös kosteuttavaa kasvovettä rauhoittamaan ihoa Suki Concentrated Strenghtening Toner.

 

 


5. Rentouta kehoa lempeällä joogalla, tai jos olosi on aivan vetämätön tukkoisuudesta johtuen, ota lämmin suihku, tee itsellesi rentouttava jalkakylpy tai hiero jalkoja kevyesti. Tehdäksesi rentoutuksesta vieläkin tehokkaampaa, hiero suihkun jälkeen iholle Yülin Harmony Luxury Body Oil -vartaloöljyä. Voit myös käyttää öljyä jalkojen hierontaan tai sekoittaa sitä 1-2 teelusikallista jalkakylpyyn. Rentoutunut keho on huomattavasti vastustuskykyisempi ja hengityskin syvenee!