Öljyä ihosi iloiseksi

Öljyä ihosi iloiseksi

Öljyt ovat ihon ystäviä ihotyypistä riippumatta, eikä niitä tule turhaan varoa tai vältellä. Tavallisin virhe on pudottaa öljyt pois ihonhoito-ohjelmasta silloin, kun iho tuntuu rasvaiselta – öljyn lisääminen öljyn päälle voi tuntua vastenmieliseltä, mutta todellisuudessa erityisesti juuri rasvainen iho hyötyy ulkoisista öljyistä.

 

Ihonhoidossa käytettävät öljyt jäljittelevät usein koostumukseltaan ihon omia öljyjä, jolloin niillä on maksimaalinen positiivinen vaikutus ihon luontaisiin toimintoihin. Lisäksi öljyillä on erityinen kyky imeytyä ihoon – ne imeytyvätkin ihoon huomattavasti voiteita nopeammin.

Öljyjä voidaan käyttää useassa vaiheessa ihonhoitorutiinia – löydä Sinulle parhaiten sopiva tapa lisätä öljyjä ihonhoitoosi alta:

 

 

 

1. Puhdista ihosi öljyllä

 

Öljypuhdistajat ovat erinomaisia meikinpoistajia ja ne ovat loistava perusta ihon kaksoispuhdistuksille. Öljy lisätään kuivalle iholle, jonka jälkeen sitä pyöritellään kevyesti kostein sormin. Kaksoispuhdistuksen yhteydessä toinen puhdistustuote lisätään iholle suoraan öljyn päälle ilman, että ihoa huuhdellaan välissä. Öljyn voi poistaa joko vedellä tai kostealla, pehmeällä liinalla.

Puhdistamalla ihon öljypohjaisella puhdistuksella vältytään yhdeltä yleisimmältä ihonhoitovirheeltä, eli ihon liialliselta kuivattamiselta. Ihon ei kuulu olla nitisevän puhdas kasvopesun jälkeen! Useimmat öljyt sopivat myös silmämeikin poistamiseen.

 

Kokeile:

Tata Harper Nourishing Oil Cleanser

https://naturelle.fi/collections/tata-harper/products/tata-harper-nourishing-oil-cleanser-puhdistusoeljy

 

 

 

2. Luo ihanteellinen pohja meikille

 

Öljyt luovat iholle ihanteellisen tuntuman meikin levitykseen. Meikki liukuu kasvoille vaivattomasti, eikä kasaudu ihon kuiviin kohtiin. Huomaa kuitenkin, että maltti on valttia – meikin alla öljyä tarvitaan vain pari tippaa! Liiallinen öljy voi kääntää vaikutuksen ylösalaisin ja saada meikin liikkumaan iholla.

 

Kokeile: 

Lilfox Prickly Pear Illuminating Beauty Nectar

https://naturelle.fi/collections/lilfox/products/lilfox-prickly-pear-illuminating-beauty-nectar

 

 

 

 

3. Lisätehoa kosteusvoiteeseen

 

Erityisesti talvella saattaa tuntua, ettei käytössä oleva kosteusvoide kosteuta riittävästi. Kosteusvoiteen ravitsevaa vaikutusta voi tehostaa lisäämällä siihen muutaman tipan kasvoöljyä. Kasvoöljy tuo myös ihanaa hohdetta voiteeseen!

 

Kokeile: 

Tata Harper Beautifying Face Oil

https://naturelle.fi/collections/kasvooljyt/products/tata-harper-beautifying-face-oil-kauneusoljy

 

 

 

 

4. Voiteen alla tai sellaisenaan kosteuttamaan

 

Kasvoöljyä voidaan lisätä sekä päivä- että yövoiteen alle muutaman pisaran verran – tämä tuo kuivalle iholle ekstrakosteutta ja rasvoittuvalle iholle signaalin siitä, ettei ylimääräistä rasvaa tarvitse tuottaa ihon pinnalle niin paljoa. Kasvoöljyllä voi halutessaan myös korvata esimerkiksi yövoiteen – lisää kasvoöljyä iholle vain hieman tavallista enemmän.

 

Kokeile: 

Vintner’s Daughter Active Botanical Serum

https://naturelle.fi/products/vintners-daughter-active-botanical-serum-kasvoseerumi

 

 

Vinkki! Erityisen ihanalta öljy tuntuu iholla saunomisen jälkeen – voimme luvata, ettei ihosi ole koskaan tuntunut pehmeämmältä!