Rasvaisen ihon hoito

Rasvaisen ihon hoito

Epäpuhdas iho -  hoida hellästi kosteuttaen

 

Rasvainen ja epäpuhdas ihotyyppi tuntuu usein haastavalta hoitaa – iholle ei tee mieli lisätä hoitotuotteita ylimääräisen talin päälle ja hoitotuotteiden tukkivuus mietityttää. Rasvaista ihoa lähdetäänkin usein hoitamaan täysin väärällä ajatusmallilla, jonka mukaan ihoa tulisi kuivattaa talinerityksen kitkemiseksi - tällöin myös esimerkiksi kosteusvoiteiden käyttö rasvaisella iholla jätetään helposti pois liiallisen kiillon pelossa. Tämä ajatusmalli ajaa ihon luontaisen rytmin kuitenkin noidankehään, jossa iho pyrkii ravitsemaan itse itseään työntämällä öljyjään uloimpaan pintakerrokseen, mikä näkyy iholla liiallisena talintuotantona.  

Oleellisinta rasvaisen ihon hoidossa on lempeys ja riittävä kosteuttaminen. Rasvainen iho kaipaa kosteutusta siinä missä muutkin ihotyypit ja kosteustasapainosta huolehtiminen tasapainottaa ihon tilaa kokonaisvaltaisesti. Kaikkien ihotyyppien hyvinvoinnin lähtökohtana on siis tasapainoinen iho, joka saa tukea ulkoisista hoitotuotteista ja täsmäainesosista.

 

Puhdista lempeästi

 

Rasvaisen ihon puhdistukseen koostumuksellisesti loistavia tuotteita ovat lähtökohtaisesti geeli- ja vaahtopohjaiset tuotteet, jotka ovat riittävän lempeitä, mutta tehokkaita puhdistajia. Usein juuri geeli- ja vaahtopohjaiset tuotteet poistavat iholta lian lisäksi ylimääräisen talin, jota iho ei voi hyödyntää, riisumatta hyviä öljyjä. Lisäksi luonnonkosmetiikan puhdistusöljyt toimivat erinomaisina talinerityksen tasapainottajina, sillä ne eivät koskaan tuki ihohuokosia. Ihoa voidaan niin sanotusti huijata – kun öljyisyys tulee ulkopuolelta, ei sitä tarvitse tuottaa enempää sisäpuolelta.

Kasvoveden käyttö pääsee oikeuksiinsa erityisesti rasvaisella iholla, jonka ihohuokoset ovat usein laajentuneet. Kasvovesien tehtävä on supistaa ihohuokosia, valmistella ihoa muihin hoitotuotteisiin, raikastaa, rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa – eli kaikkea, jota juuri tämä ihotyyppi kaipaa! Älä siis unohda kasvoveden merkitystä ihonhoidossasi, sillä se on avainasemassa ihon johdattamisessa kohti tasapainoisempaa tilaa.

Kokeile: Suki Purifying Foaming Cleanser, Suki Concentrated Clarifying Toner 

 

Rajut kuorinnat = rajut tulokset

 

Usein rasvaisen ihon kuorimiseen liitetään myytti rajujen kuorintojen tarpeellisuudesta – koska iho oireilee selkeästi, tulee myös kuorintojen ja muiden käsittelyiden olla voimakkaita. VÄÄRIN!

Tärkeä muistisääntö on, että rasvainen iho ei ole muita ihotyyppejä niin sanotusti kestävämpi, eikä sitä tulisi altistaa rajulle mekaaniselle rasitukselle – pahimmassa tapauksessa ihon saa ärtymään ja aiheuttamaan vastareaktion.

Paras kuorintamuoto rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle on entsymaattinen kuorinta, eli kuorinta ilman rakeita. Entsymaattisia kuorintoja ovat mm. glykoli-, salisyyli- ja maitohappokuorinnat. Kuorivan vaikutuksen lisäksi entsymaattiset kuorinnat vähentävät ihon tulehdustiloja, vaikuttavat ihon uudistumiskykyyn ja pigmenttihäiriöihin positiivisesti.

Epäpuhtaalla iholla ei tule käyttää mekaanisia, eli rakeellisia kuorintoja, sillä rakeet kuljettavat tulehdusta eteenpäin ihossa pahentaen ihon tilaa.

Kokeile: Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength

 

 

 

Kosteuta, kosteuta ja kosteuta

 

Rasvaiselle iholle mainioita kosteusvoiteita ovat kevyen koostumuksen omaavat emulsiot, jotka imeytyvät ihoon vaivatta. Emulsioita löytyy vesipohjaisena, jolloin ne eivät sisällä öljyä – tällaiset voiteet pysyvät iholla paremmin ja sopivat esimerkiksi rasvaisen ihon meikin alle erinomaisesti. Muista myös puhdistava seerumi, jota voidaan käyttää iholla aamuin illoin täsmäaseena – seerumit ovat tehotiivisteitä, joissa on moninkertainen teho esimerkiksi voiteisiin verrattuna. Epäpuhtaan ihon seerumeihin on valittu huolella puhdistavia ja kirkastavia ainesosia, joten seerumi on varsinainen kulmakivi epäpuhtaan ihon hoidossa.

Kokeile: Tata Harper Rebuilding Moisturizer, Juice Beauty Oil Free Moisturizer spf 30, Kypris Clearing Serum

Yöksi suosittelemme ohuen voidekerroksen lisäksi voiteen alle muutamaa tippaa puhdistavaa kasvoöljyä tai nokaretta rauhoittavaa balmia.

Kokeile: Suki Balancing Facial Oil, Max and me Sweet Serenity Rescue Balm

 

Säännöllinen hoito on avain onneen

 

Oleellista on myös muistaa muut elämäntavat – juo riittävästi vettä ja harrasta hikiliikuntaa, jotta myös ihon aineenvaihdunta saadaan liikkeelle, keskity monipuoliseen ruokavalioon, lepää riittävästi ja – helpommin sanottu kuin tehty – vältä stressiä. Stressi näkyy ihossa ensimmäisten oireiden joukossa.

Muista, että tulokset eivät synnyt yhdessä yössä, vaan iho vaatii säännöllistä hoitoa ja riittävästi tukea ulkoisilta hoitotuotteilta. Älä käsittele rasvaista ihoa rajuin ottein, äläkä tuskastu sen tilaan, vaan hoida sitä kärsivällisesti. Älä epäröi kosteuttaa ja hemmotella ihoa, vaikka se tuntuisikin haastavan rasvaiselta.

Kysyttävää rasvaisen ihon hoidosta? Ota meihin yhteyttä! asiakaspalvelu@naturelle.fi