Tehotuotteet pigmenttihäiriöille

Tehotuotteet pigmenttihäiriöille

Kesäaikaan auringon UV-säteily vahvistaa ihon melaniinin tuotantoa, mikä voi johtaa pigmenttiläiskiin. Melaniinin liikatuotannosta johtuvia pigmenttiläiskiä voidaan hoitaa niille suunnatuin ihonhoitotuottein, joista erityisesti happokuorinnat ovat tehokas keino vaalentaa häiritseviä pigmenttimuutoksia. Pigmenttihäiriöitä voidaan hoitaa myös hoitoloissa ja sairaaloissa mm. laserilla. Pigmenttihäiriöt ovat vaarattomia, mutta ne voivat olla esteettisesti häiritseviä.

Pigmenttihäiriöksi luetaan myös vitiligo, jossa ihon oma melaniini katoaa paikallisesti aiheuttaen valkoisia ja läikikkäitä ihoalueita. Suomessa vitiligosta kärsii noin 80 000 henkilöä. Kyseessä ei ole pysyvä ihosairaus, vaan vitiligo-alueet saattavat palautua normaalin värisiksi.

Kokosimme tehokkaimmat tuotteet häiritsevien pigmenttihäiriöiden vaalentamiseen ja häivyttämiseen:

 

 

 

1. Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength

https://naturelle.fi/products/juice-beauty-green-apple-peel-full-strength-kuorintavoide

 

Tehokkaista tehokkain, hoitoloiden happokuorintoja vastaava Green Apple Full Strength (happopitoisuus 13-15 %) sisältää AHA-happoa (omena-, sitruuna- ja maitohappo), sekä tehokkaana ihon kirkastajana tunnettua salisyylihappoa, jotka yhdessä C-vitamiinin kanssa pureutuvat pigmenttiin sitä hajottaen. Läikät vaalenevat ja ihonsävy tasoittuu. Mikäli ihosi on herkkä, niin tutustu kuorinnan Sensitive-versioon, jonka alhaisempi happopitoisuus (8-10 %) on hyvin siedetty.

 

 

 

2. Suki Even-Tone Brightening Serum

https://naturelle.fi/products/suki-even-tone-brightening-serum

 

Suki pyrkii ihonhoidossa aina ongelmanratkaisuun – sen vuoksi tuotteet eivät sisällä mitään ylimääräistä, vaan ainesosaluettelot täyttyvät rautaisista ainesosista. Pigmenttihäiriöistä kärsivä iho saakin täyden hyödyn Sukin kirkastavasta Even-Tone Brightening Serumista, jonka ainesosaluettelo on lähes hengästyttävää luettavaa: Sukin oma SSS vitamin C™ -antioksidantti ja sitruunankuori kirkastavat ihoa, luonnosta (tavallisimmin sianpuolukan lehdistä) saatava arbutin ja männyntuoksuvalmuska (songyi mushroom) vaalentavat jo pigmentoituneita ihoalueita ja lakritsikasvin juuri ehkäisee uusien pigmenttiläiskien syntyä.

 

 

 

3. Yüli Cell Perfecto PM Corrective Serum

https://naturelle.fi/products/yuli-cell-perfecto-pm-corrective-serum

 

Uusimpia tulokkaita pigmenttiläiskien hoitovalikoimaan on Yülin Cell Perfecto PM Corrective Serum, joka sisältää mm. Sukinkin seerumissa tavattuja arbutinia ja lakritsikasvin juurta. Cell Perfecto PM Corrective Serumissa on lisäksi Gotu kolaa, kaktusviikunaa, tyrnimarjauutetta, italianolkikukkaa, tamanuöljyä ja lakkakääpää (reishi), jotka toimivat ihoa, myös pigmentoituneita alueita, uudistavasti. Tästä seerumista on apua myös arpien häivitykseen ja ihonsävyn tasoitukseen.

 

 

4. Tata Harper Concentrated Brightening Essence

https://naturelle.fi/products/tata-harper-concentrated-brightening-essence

 

Tuttavallisemmin ”ihmevetenä” tunnettu Concentrated Brightening Essence kätkee sisäänsä alfa- ja betahydrokseja, jotka häivyttävät näkyvästi pigmenttihäiriöitä. Silkinpehmeään Brightening Essenceen on käytetty 16:ta ensiluokkaista aktiiviainetta, joista mm. luomuviljelystä peräisin oleva sitruunavesi ja pajusta saatava salisyylihappo kirkastavat ihoa näkyvästi. Ainesosista mm. merisaniaisuute on luonnollinen vaalentaja, joka vaikuttaa jo olemassa oleviin pigmenttihäiriöihin.

 

On hyvä muistaa, että tärkein osa pigmenttihäiriöiden hoitoa on kuitenkin ennaltaehkäisy – iho tulee suojata hyvin UVA- ja UVB-säteilyltä riittävän korkealla suojakertoimella. Katso suojakertoimelliset tuotteemme tästä: https://naturelle.fi/collections/aurinkotuotteet