Viisi askelta kauniisiin hiuksiin

Viisi askelta kauniisiin hiuksiin

Pieni opas vartalonhoitoon Luet nyt Viisi askelta kauniisiin hiuksiin 3 minuuttia Seuraava Vegaanin valinnat

 

Hiusten kuntoon vaikuttavat useat erilaiset tekijät, kuten päänahan kunto, ilmankosteus, mekaaninen rasitus ja hoitorutiinit. Pelasta kesähiuksesi ja poimi tästä artikkelista parhaat vinkit katkeilevien hiusten, kuivan päänahan tai muuten elottomien hiusten elvyttämiseksi.

 

1. Vältä rasitusta

Harvoin tulee ajateltua, että hiuspohja on samanlaista ihoa, kuin kasvoissammekin. Älä siis hankaa tai käsittele rajusti hiuspohjaa, äläkä lisää hiuspohjaan voimakkaita kemikaaleja – ethän tekisi niin kasvoillesikaan. Painele sen sijaan hiukset kuivaksi hankaamisen sijaan, vältä märkien hiusten harjaamista, vähennä tupeerausta, älä pidä hiuksia jatkuvasti poninhännällä ja letitä pitkät hiukset yöksi löysälle letille.

Vaihda mahdollisuuksien mukaan synteettiset hiustenhoitotuotteet luonnonmukaisiin - käyttämällä luonnonkosmetiikan tuotteita estät hiuspohjan tukkoisuutta, ärtyneisyyttä ja hilseilyä.

 

 

2. Käytä lämpösuojaa

Hiuksia muotoillessasi tai föönatessasi käytä aina lämpösuojaa. Lämpösuoja ehkäisee hiuksen ylikuumenemista, katkeilua ja haurastumista. Älä käytä muotoilurautojen vakiosäätölämpötilaa, vaan säädä muotoilulaitteen lämpötila mahdollisimman alhaiseksi – usein suomalaisen hiustyypin käsittelemiseen riittää jo 150-160 astetta! Matalalämpöinen käsittely on hiuksille huomattavasti hellävaraisempaa. Suosittelemme: Yarok Feed Your Ends Leave In Conditioner and Heat Protector

https://naturelle.fi/products/yarok-feed-your-ends-leave-in-conditioner

 

 

 

3. Pidennä pesuväliä

Pesuvälin pidentämistä ei suositella turhaan: Jättämällä päivittäisen hiustenpesun taaksesi ehkäiset sekä hiuspohjan kuivumista, että hiuspohjan liiallista rasvoittumista. Hiusten luonnollinen rasvoittumisrytmi tasapainottuu ja pian hiukset eivät enää vaadi päivittäistä pesua. Rasvoittumisen tasapainottumisen myötä hiuspohja ei myöskään tarvitse synteettisiä, voimakkaasti peseviä aineita puhdistuakseen. Hiukset pidät kauniina, ilmavina ja hyväntuoksuisina pesujen välissä kuivashampoolla. Vinkki! Kuivashampoolla saat myös rakennetta ja tuuheutta hiuksiin – lisää kuivashampoota suoraan tyveen ja hiero sormin. Lisäefektiä saat föönaamalla hiuksia kuivashampoon lisäämisen jälkeen!

Suosittelemme: Tabitha James Kraan Dry Shampoo (tummille tai vaaleille hiuksille)

https://naturelle.fi/collections/tabitha-james-kraan/products/tabitha-james-kraan-dry-shampoo-darker-hair

 

 

4. Tee viikoittainen tehohoito

Käytämme viikoittain kasvonaamiota, mutta kuinka moni muistaa huolehtia myös hiusten lisähoidosta? Helli hiuspohjaa ja kosteuta hiuksia tekemällä viikoittain tehohoito myös hiuksille. Hiero hiusöljyä kuiviin hiuksiin ja erityisesti hiuspohjaan ja anna vaikuttaa puolesta tunnista tuntiin – tänä aikana hiukset imevät itseensä tarvittavan kosteuden ja ylimääräinen hiusöljy huuhtoutuu pois pesun yhteydessä. Mikäli hiuksesi ovat todella kuivat, niin anna hiusöljyn vaikuttaa yön yli ja pese pois vasta aamulla. Hiuksista tulee kiiltävät, pehmeät ja helposti kammattavat!

Suosittelemme: Tabitha James Kraan Scented Organic Hair Oil Hiusöljy

https://naturelle.fi/collections/tabitha-james-kraan/products/tabitha-james-kraan-scented-organic-hair-oil

 

 

 

5. Käytä jätettäviä hoitotuotteita

Erityisesti kuivat, käsitellyt ja värjätyt hiukset janoavat hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita. Lisää kosteuttava tuote pyyhekuiviin hiuksiin ja huomaa selkeä ero hiusten käsiteltävyydessä ja liikkuvuudessa!

Kosteuttavia leave-in -tuotteita on saatavilla niin suihkeina, voiteina, kuin seerumeinakin.

Suosittelemme: Tabitha James Kraanin hoitoaineet ovat monikäyttöisyyden malliesimerkkejä – hoitoainetta voidaan käyttää poishuuhdeltavana tai hiuksiin jätettävänä tuotteena ja muotoiluvoiteena. Kokeile lisätä myös kuiviin latvoihin!

 https://naturelle.fi/products/tabitha-james-kraan-amber-rose-4-in-1-organic-conditioner