Vinkit epäpuhtaan ihon hoitoon

Vinkit epäpuhtaan ihon hoitoon

Hehku, hohda, säteile! Luet nyt Vinkit epäpuhtaan ihon hoitoon 2 minuuttia Seuraava Kuori kevät kasvoille

Epäpuhtaan ihon hoito voi tuntua haastavalta ja usein tämän ihotyypin kanssa sorrutaankin ihon ylihoitamiseen – ihoa käsitellään voimakkailla tuotteilla, rajuin ottein ja kuivattamalla. Avainsana epäpuhtaan ihossa on kuitenkin lempeys. Lue kauneustoimittajamme vinkit epäpuhtaan ihon hoitoon!

 

1. Älä rankaise ihoa

 

Epäpuhtaan ihon hoidossa tulee välttää radikaaleja muutoksia. Näppyjen ilmestyessä on hyvä jatkaa säännöllistä ihonhoitorutiinia ja muuttaa sitä vain osittain, esimerkiksi vaihtaa seerumi puhdistavampaan tai kuorinta entsymaattiseen. Älä muuta kerralla kaikkea, sillä ihon tasapaino menee siitä vain entistä enemmän sekaisin. Pyri pitämään ihonhoitotuotteet lempeinä –voimakkaasti puhdistavat tuotteet tai ihon puristelu eivät paranna ihon tilaa.

 

 

 

 

2. Kuivuus ei ole ratkaisu

 

Muistamme varmaan kaikki kuulleemme, kuinka epäpuhtauksien kuivattaminen olisi oikotie onneen? Ennen vanhaan epäpuhtaasta ihosta kärsivä saattoikin tarttua tiukasti hammastahnapurkkiin tai Clearasiliin. Todellisuudessa ihon omatoiminen kuivattaminen vain lisää talintuotantoa, kun iho yrittää itsenäisesti paikata kosteuden puutetta – kyseessä on siis ihonhoidollinen oravanpyörä.

Iho tuleekin kosteuttaa myös silloin, kun se kärsii epäpuhtauksista. Erityisesti kasvoöljyt auttavat hillitsemään ihon rasvoittumista.

 

 

 

3. Vältä koskettelua

 

Sääntö, jonka kaikki tiedämme, mutta jota harva noudattaa. Tällä säännöllä on kuitenkin validi tausta – epäpuhtauksien näpertely voi levittää tulehdusta laajemmalle ihoalueelle, saada voimakkaamman tulehduksen aikaan tai aiheuttaa ihon rikkoutumisesta johtuvia arpia ihoon. Paras tapa on antaa ihon parantua itsekseen tai puristaa epäpuhtauksia varovaisesti esimerkiksi kahden vanupuikon avulla. Älä koskaan koske ihoon likaisilla käsillä ja muista desinfioida iho mahdollisen puristelun jälkeen.

Mikäli näpyt häiritsevät, suosittelemme suuntamaan kosmetologin mekaaniseen ihonpuhdistukseen. Koulutetut ammattilaiset puhdistavat ihon aiheuttamatta arpia.

 

 

4. Tarkista ruokavaliosi

 

Kuinka paljon juot vettä päivässä? Vesi puhdistaa sisäisesti myös ihoa – kuona-aineet pääsevät liikkeelle veden ansiosta. Suositeltava vesiannos on 1,5-2 litraa päivässä. Moni voi yllättyä, kuinka epäpuhtauksien lisäksi myös ihon kuivuus saa kyytiä vain lisäämällä vedenjuontia.

Syötkö hyviä rasvoja? Iho rakastaa pehmeitä rasvoja, sillä ne toimivat ihon luontaisina voitelijoina sisältäpäin. Lisää ruokavalioosi siis kalaa, pähkinöitä, avokadoa, oliiviöljyä ja kananmunia.

 

 

5. Ole kärsivällinen

 

Muista, että epäpuhtaan ihon tilan muuttaminen tasapainoiseksi voi viedä pitkään. Hoida ihoa säännöllisesti ja määrätietoisesti, mutta yritä olla stressaamatta siitä, sillä stressi näkyy ensimmäisenä ihossa. Ole ihollesi armollinen!