Vinkit herkän ihon hoitoon

Vinkit herkän ihon hoitoon

Kun pyydämme asiakkaitamme kuvailemaan ihotyyppiään, saamme useimmiten vastaukseksi herkän ihon. Herkkä iho ei kuitenkaan ole ihotyyppi, vaan se on hyvin yleinen iho-ominaisuus, jota voidaan tavata kaikissa ihotyypeissä. Herkkyyden syyt on hyvä selvittää, jotta herkkää ihoa osataan hoitaa oikein ja hyödyttävästi. Ihon herkkyys on suomalaisten iholla tavallinen tila, johon voi kuitenkin saada helpotusta oikeanlaisella hoidolla ja hoitotuotteilla. Opi tunnistamaan herkkä iho ja valitsemaan tuotteet herkälle iholle!

 

Herkkä iho

 

Kuinka tunnistan herkän ihon?

 

Missä tahansa ihotyypissä voi esiintyä herkkyyttä – esimerkiksi rasvaisen iho voi olla herkkä. Tunnusomaista herkälle iholle ovat punoitus, kutina, kihelmöinti tai kuumotus ja kiristävä tunne iholla. Iho reagoi voimakkaasti tiettyihin ainesosiin tai hoitotuotteisiin mm. punoittamalla tai lämpenemällä. Nopea kikka kotona tarkistaa ihon herkkyyttä on tehdä kevyt puristustesti iholle – purista kevyesti posken ihoa sormien välissä muutaman sekunnin ajan – jääkö iho punaiseksi? Laskeeko punoitus nopeasti? Mikäli alue jää selkeästi punaiseksi ja punoituksen laskeminen kestää, on todennäköistä, että ihossa esiintyy herkkyyttä.

 

Mistä ihon herkkyys johtuu?

 

Ihon herkkyys voi olla perinnöllistä, tai se voi johtua ulkoisista rasitteista, kuten lämmön- tai ilmastonvaihtelut, sopimattomat ruoka- tai ihonhoitotuotteet, vääränlaiset elintavat, liian voimakas ihon käsittely. 

 

 

Miten hoidan herkkää ihoa?

 

Säännöllinen ihonhoitorutiini, hellävarainen käsittely ja oikeanlaiset tuotteet ovat herkän ihon ylimpiä ystäviä. Herkälle iholle sopivia tuotteita ovat rauhoittavat, suojaavat ja kosteuttavat tuotteet. Herkän ihon käsittelyä/hoitoa ei tule vältellä reaktion pelossa – on erityisen tärkeää, että myös herkkä iho puhdistetaan huolellisesti päivittäin ja siihen imeytetään hoitotuotteet. Iho tottuu helposti hoitotuotteisiin, joten mikäli esimerkiksi rauhoittava tuote aiheuttaa pienen ihoreaktion, suosittelemme jatkamaan tuotteen käyttöä – on todennäköistä, että iho tottuu tuotteeseen ja sen vaikutuksen myötä iho rauhoittuu, eikä enää reagoi negatiivisesti.

 

Mitä tuotteita voin käyttää?

 

Herkkäihoisen on hyvä kokeilla luonnonkosmetiikan tuotteita, jotka ovat joko hajusteettomia, tai sisältävät vain ainesosista peräisin olevia, mietoja tuoksuja. Esimerkiksi synteettisiin ihonhoitotuotteisiin lisätyt parfyymit ovat tavallisia herkkyyden aiheuttajia. Valitse rauhoittavia, suojaavia tai kosteuttavia tuotteita. Herkkäihoinen voi hyvin käyttää lähes kaikkia ihonhoitorutiiniin kuuluvia ihonhoitotuotteita  - puhdistusta, kasvovettä, seerumia, naamiota, voidetta, öljyä, silmänympärystuotteita ja kuorintaa. Kuorinnan olisi hyvä olla mieto entsymaattinen kuorinta, sillä rakeiset kuorinnat ovat usein liian rajuja herkälle iholle ja pahentavat ihon herkkää tilaa entisestään. 

 

Mitä tuotteita suosittelisitte?

 

Olemme listanneet herkälle iholle sopivia luonnonkosmetiikkatuotteita Herkkä iho -kategoriaamme, josta voit turvallisesti valita suosikkisi:

 https://naturelle.fi/collections/herkka-iho

 

Kysyttävää herkän ihon hoidosta tai Sinulle sopivista luonnonkosmetiikan tuotteista?

Halutessasi saat aina henkilökohtaisia tuotesuosituksia asiakaspalvelustamme sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)naturelle.fi. Ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä - autamme aina ilolla!